Kedves Olvasó!

Most épp a fejemben jársz, és megnézheted, hogy hogyan gondolkodom az életről, hitről, Istenről és magamról. Keresztyén vagyok, ez a legmeghatározóbb jellemzőm, és ezt tartom a legfontosabbnak az életemben. Ebből következik, hogy a blogbejegyzéseimet is a hit témájában írom (amit a blog neve is tükröz).

De miért is harc a hit? Isten szent és igazságos, az ember viszont vétkezett, így a kettejük közötti viszony megromlott a bűn miatt. Isten szeret bennünket, és nem akarja, hogy elszakadva éljünk tőle, de önmagát nem tagadhatja meg, szent és igazságos, így nem tűrheti meg a bűnt. Ezért, hogy mégis kapcsolatban lehessen velünk, elküldte egyetlen Fiát, hogy meghaljon az emberekért. Jézus bűntelen volt, így ártatlan áldozatával „letöltötte” a mi bűneink büntetését, minden egyes emberét. Az ember akkor válik keresztyénné, amikor elhiszi, hogy ez az ő életére is érvényes, és elfogadja Isten kegyelmét. Röviden ez a megtérés.

És itt kezdődnek csak az igazi kalandok! Mert innentől kezdve állandóan kapcsolatban lehetünk Istennel a bűneink terhétől megszabadulva! Ugyanakkor a régi, megtérés előtti természetünk vissza-visszaköszön, olykor még vétkezünk. És ez természetes, mert nem varázsütésre változunk meg. Újra és újra le kell tennünk dolgokat, amik megkötöznek, folyamatosan tanulunk és változik a gondolkodásmódunk. Néha pedig szenvedéseken megyünk keresztül, amelyekben igyekszünk kitartani.

Hát valami ilyesmiről szól ez a blog. Nem mintha különlegesebb harcaim lennének, mint másoknak. Egyszerűen csak szeretek írni, és reménykedem benne, hogy így is áldás lehetek mások számára. Imádkozom azért, hogy ne csak magamnak írjak, hanem hogy te is tudj épülni a bejegyzéseimből.

Kellemes olvasást! 🙂

Anna